ERP kurulumlarında proje başarısının yazılımın kalitesinden çok verilen hizmetin kalitesine ve devamlılığına bağlı olduğuna inanıyoruz. Bu yüzden proje yönetimine büyük önem veriyoruz. Yazılımın üretilmesinde gösterdiğimiz özeni kurulumu ve uyarlaması sırasında aksatmadan devam ettiriyoruz.
Proje içerisinde müşterilerimizin de bu titizlikte çalışmalarını sağlamak için her türlü danışmanlık ve denetleme adımını en baştan planlıyoruz.
Proje yönetimine ve implemantasyon adımlarına gösterdiğimiz bu özen başarı getiriyor.
Adımları kısaca özetlemek gerekirse;
• Proje ön hazırlığı
Tecrübeli danışmalarımızdan seçilen bir proje yöneticisi kontrolünde şirketinizde süreçlerinizi iyi bilen personel ve yöneticilerden oluşan bir proje ekibi oluşturarak işe başlıyoruz. Oluşan ekibin proje hedeflerini belirlemesi ve hedefler doğrultusunda kaba proje planını hazırlaması bir sonraki adımı oluşturuyor. Sonrasında düzenlenecek bir etkinlikle projenin tüm şirkete anlatılmasını sağlıyor ve projeye start veriyoruz.
• Analiz
Bu aşamada amaç süreçlerinizi detaylıca incelemek ve proje boyunca işletmenizde yaşanacak olumlu değişim noktalarını tespit etmek. Bu adım üç aşamadan oluşuyor: Birinci adımda firmanızın iş akışlarını tekrar gözden geçiriyoruz. İkinci adımda yeni iş akışlarını oluşturmak üzere mevcut iş akışları üzerinde gerekli görülen iyileştirme ve sadeleştirme noktalarını tespit ediyoruz. Son adımda ise proje ekibi hedefler doğrultusunda yeni iş akışlarınızı oluşturuyor.
• Detaylı planlama
Analiz aşamasından sonra proje ekibi ortaya çıkan yeni akışlara göre tüm ihtiyaçlarınızı göz önünde tutarak detaylı uyarlama planını hazırlıyor. Bu aşamada artık şirketinizin ihtiyaç duyacağı özel yazılım geliştirme noktaları da belirlemiş oluyoruz.
• İmplemantasyon
Bu adımda detaylı plan doğrultusunda sistemin uyarlaması için gerekli işler adım adım uygulanıyor. Bunlar genellikle veri transferi, parametre tablolarının uyarlanması, son kullanıcı eğitimleri, ek yazılımların geliştirilmesi, modüler ve entegrasyon testleri gibi işlerden oluşuyor. Planlanan kilometre taşları proje ekibinin kontrolünde tamamlandıkça raporlanıyor ve ara etkinliklerle tüm şirkete duyuruluyor.
• Projenin tamamlanması
Plan dahilindeki tüm kilometre taşları tamamlandığında proje ekibi ulaşılan hedefleri ve sonuçlarını analiz edip proje kapanış raporunu hazırlıyor. Proje kapanışında ekip, yeni sistemin sağladığı yararları ve projenin sonuçlarını düzenleyeceği bir etkinlikle tüm şirkete duyuruyor.
• Destek
Başarılı bir proje sonrasında başarının devamının verilecek desteğin kalitesine bağlı olduğunun bilincindeyiz. Sistem hatalarını giderilmesi, mevzuat değişikliklerinin aktarılması ve yeni versiyonların kurulumu gibi hizmetlerin tümünü destek anlaşmaları çerçevesinde düzenli olarak sunuyoruz. Projenin en başında olduğu gibi bu aşamada da ekibimiz gelişen ihtiyaçlarınıza hızlı ve kesin çözümler üretmeye devam ediyor.
Küreselleşen dünyada sürekli artan rekabet koşulları, sınırsız müşteri memnuniyeti, ve toplam kalite kavramlarını olmazsa olmaz bir anlayış haline getirmiştir. Şirketler bu amansız rekabet koşullarında varlıklarını sürdürebilmek için, dünyadaki mesleki gelişmeleri ve yönetim metodlarını izlemek, anlamak ve uygulamak zorundadırlar. İşte bu anlayışla eğitim, kesintisiz bir süreç olarak ele alınmalıdır. Her kademedeki personel şirket ihtiyaçları doğrultusunda eğitilmelidir.
Teknoliva “Sürekli gelişim” misyonu, bilgi birikimi ve deneyimi ve uzmanlığını ispat etmiş eğitmen kadrosu ile çalışanlarınızın sahip oldukları yetkinlikleri kişisel ve kurumsal ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirerek, şirketinizin farkını ortaya çıkarmada size yardımcı olmaktadır.
Teknoliva “Sürekli Gelişim” misyonu, bilgi birikimi ve deneyimi ve uzmanlığını ispat etmiş eğitmen kadrosu ile çalışanlarınızın sahip oldukları yetkinlikleri kişisel ve kurumsal ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirerek, şirketinizin farkını ortaya çıkarmada size yardımcı olmaktadır.
Yerelleştirme, yeni geliştirmeler ve arayüz tasarımı geniş hizmet yelpazemizin bir parçasıdır. Teknoliva danışman ve programcıları sizin özel ERP istekleriniz için de her zaman hazırdırlar. Özel eğitim görmüş personelimiz yazılım projesi sonrasında da, kontrol amaçlı görevleriyle her zaman yanınızdadır
Teknoliva müşteriye özel ERP geliştirme gerektiren projelerde, özel taleplerin planlanma ve hazırlanmasıyla birlikte müşteri ile beraber çalışmaya başlar. Gerekli yazılım araçları müşteri ile birlikte seçilir. Buna karar verme sırasında çeşitli noktalara dikkat edilir:
• Performans
• Uygulama süresi
• Bakım kolaylığı
• Taşınabilirlik
• Nesne Tabanlı programlama
Teknoliva, seçkin kadrosu, dinamik yapısı, uluslararası tecrübesi, büyük ölçekli projelerden sağladığı bilgi birikimi ve kendi yarattığı yüksek teknoloji ile güçlü danışmanlık ve üstün eğitim hizmetleri sunar.
Teknoliva sunduğu ürünün, müşterisinin organik yapısına tam olarak uyum sağlamasını garanti altına almak ve koşulsuz müşteri mutluluğunu sağlamak için, ele aldığı projeleri katı bir titizlikle yürütür ve bunun için gerekli ön hazırlık çalışmalarına son derece önem verir. Bu amaçla, aktif sisteme geçiş aşamasından önce proje organizasyonu, ön çalışma ve yürütme aşamalarının eksiksiz tamamlanmış olması gerekir.
• Proje organizasyonu:
Proje amaçlarının ve hedeflerinin tespiti, proje yönetimi, proje kontrol planı, maliyet planı
• Ön çalışma:
Mevcut durumun tespiti, ihtiyaç ve isteklerin belirlenmesi, isteklerin karşılanma oranının belirlenmesi, işletmedeki zayıf noktaların analizi, çözüm raporunun hazırlanması
• Yürütme:
Önceliklerin belirlenmesi, eski sistemden aktarılacakların tespiti, modifikasyonlar için taslak çalışması, veri ve iş akışlarının belirlenmesi, modifikasyonlar için detaylı çalışma
• Üretken sisteme geçiş:
Arayüz ve modifikasyonların programlanması, kullanıcıların eğitimi, üretim koşullarının simülasyonu, sisteme veri girişi, sistemin amaçlara uygunluğunun analizi, sistem optimizasyonu
• Proje organizasyonu:
Proje amaçlarının ve hedeflerinin tespiti, proje yönetimi, proje kontrol planı, maliyet planı
• Ön çalışma:
Mevcut durumun tespiti, ihtiyaç ve isteklerin belirlenmesi, isteklerin karşılanma oranının belirlenmesi, işletmedeki zayıf noktaların analizi, çözüm raporunun hazırlanması
• Yürütme:
ÖnceliklerinTeknoliva, müşteri ile ilk kontak kurulduktan sonra öncelikle bir tanıtım toplantısı düzenler. Bu toplantının amacı firma hakkında bilgi edinmek, daha sonraki çalışmalar için ön hazırlık faaliyetlerini yürütmek ve sunulan hizmetleri müşteriye tanıtmaktır.
Bir sonraki aşama müşteri firmanın isteği üzerine tekrar yapılacak bir tanıtım faaliyetidir. Firmaya özel olarak yapılan bu tanıtım süresince müşterinin spesifik sorunlarının da karşılanmasına özen gösterilir. Bu toplantının sonucunda müşteri firmaya bir teklif sunulabilir ya da olası bir projenin temel taşı niteliğinde “Sistem Analizi” çalışmasına yönelir. Sistem analizinin hedefi, firmanın organik yapısını ortaya çıkartmak amacıyla,
• organizasyon yapısı
• iş akışları
• görev tanımları
• bilgi işlem alt yapısı
• insan kaynaklı profili
• firma içi ve dışı veri ve doküman akışı
• firma içi ve dışı malzeme akışı
• üretim teknolojisi
konularında proseslerin optimizasyonu açısından mevcut sistemin detaylı incelenmesini yapmak ve gerçekleştirilen çalışmayı dokümante etmektir. Sistem analizi sonucunda firmanın ihtiyaçlarının hangi oranlarda karşılandığı sorusunun cevabı da elde edilir. Karşılanamayan fonksiyonlar müşterinin isteği doğrultusunda geliştirilebilir. belirlenmesi, eski sistemden aktarılacakların tespiti, modifikasyonlar için taslak çalışması, veri ve iş akışlarının belirlenmesi, modifikasyonlar için detaylı çalışma
• Üretken sisteme geçiş:
Arayüz ve modifikasyonların programlanması, kullanıcıların eğitimi, üretim koşullarının simülasyonu, sisteme veri girişi, sistemin amaçlara uygunluğunun analizi, sistem optimizasyonu